Chips-group

Chips-group koostuu viidestä operatiivisesta yksiköstä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltiassa. Emoyhtiö ja pääkonttori sijaitsevat Ahvenanmaalla. Ryhmä toimii snacks- ja elintarvikealalla ja sen vuosiliikevaihto on noin 260 miljoonaa euroa. Chips-group on Pohjoismaiden suurin perunalastu- ja snacks-alan yritys, ja sen tunnetuimmat tavaramerkit ovat Taffel, OLW, KiMs, Oolannin ja Adazu Cipsi. Ryhmällä on noin 800 työntekijää.

Ryhmä muodostaa oman liiketoiminta-alueen norjalaisessa pörssiyhtymässä Orkla ASA:ssa. Orkla on yksi Norjan suurimmista pörssiyrityksistä ja sen liiketoiminta-alueisiin kuuluu merkkitavarat, erikoismateriaalit ja investointitoiminta.

Chips-groupin kotimarkkinat ovat Pohjoismaissa ja Baltiassa, joissa ryhmällä on paikalliset yhtiöt ja paikalliset tavaramerkit. Eri markkinoilla olevat yhtiöt ovat:

Chips (Suomi)
Chips Finland on osa Chips Ab:n emoyhtiötä ja vastaa Suomen toiminnasta.  

OLW (Ruotsi)
Chipsin liiketoiminnassa Ruotsissa vastaa OLW Sverige AB. 

KiMs (Tanska)

KiMs (Norja)

Latfood A/S Baltiassa
Baltiassa liiketoiminnasta vastaa Latfood A/S. Yhtiö hoitaa tuotannon, myynnin ja markkinoinnin kaikkiin kolmeen Baltian maahan. Latviassa käytetään paikallista tavaramerkkiä Adazu, Virossa ja Liettuassa Taffelia. Tästä voit lukea lisää Adazu-Cipsi tuotemerkistä.    

Chips-groupin organisaatio ja johto

Chips Oy:n emoyhtiön hallituksen jäsenet:

- Jan Ove Rivenes (puheenjohtaja)
  Toimitusjohtaja Orkla Brands Nordic, Norja
- Peter Grönlund
  Hallitus ammattilainen, Ålandsbankenin entinen toimitusjohtaja, Ahvenanmaa
- Clas Göran Hagström
  Kauppaneuvos, Senior Advisor. ORKLA Brands Nordic
- Kenneth Neovius
  Asianajaja, Ahvenanmaa